A lekvár általában homogén, kissé folyósabb, míg a dzsemek gyümölcs darabokat tartalmaznak és sűrűbbek. A dzsemek állagának javításához pektint használok, ami teljesen természetes anyag, gyümölcspektin.

A szörpök javasolt hígítási aránya 1:7. Ez persze csak egy ajánlás. Készítsd el úgy, ahogy neked ízlik.

Lekvárjaim, szörpjeim, befőttjeim és egyéb termékeim egyike sem tartalmaz glutént, állati eredetű összetevőket, mesterséges aromákat és színezékeket, ízfokozókat és tartósítószert. Ez alól egy termék képez kivétel, a csokoládés mogyorókrém, amely tejterméket tartalmaz.

Attól függ, hogy milyen ételérzékenységről van szó. Ha glutén-, tejfehérje-, laktózérzékenységed van bátran válogathatsz termékeim közül. Viszont, ha például olajos magokra vagy apró magvas gyümölcsökre vagy érzékeny, nézd meg termékeim összetételét és válassz olyat, amelyik nem tartalmazza ezeket.

Cukormentes, mindenmentes termékeim hozzáadott cukortól mentesek, kizárólag természetes módon előforduló cukrokat tartalmaznak. Ráadásul a magas rosttartalmuknak köszönhetően hozzájárulnak az egyenletes vércukorszinthez.

A lekvárok, dzsemek esetében igen magas, 80% körüli. Csak cukrot, esetleg fűszereket használok készítésükhöz a gyümölcsön kívül. A szörpöknél némileg kevesebb, mert a cukron kívül ivóvizet is tartalmazhatnak. A gyógy- és fűszernövényekből készült szörpjeimben természetesen nincs gyümölcs. Ezek jótékony hatásúak a bennük lévő növényeknek köszönhetően.

Keveset. A lekvárok, dzsemek esetében 10 kg gyümölcshöz maximum 2 kg cukrot adok. A szörpöknél magasabb a cukortartalom, 500 ml szörpben kb. 20 dkg cukor van. De mivel ezeket hígítani kell, ezért nem olyan magas a cukortartalma egy pohár, elkészített szörpnek. Azonban nem ajánlom, hogy 3-4 pohárnál többet fogyassz belőle egy nap.

Semmilyen hozzáadott cukor nincs bennük. Sem édesítőszer, sem más cukorhelyettesítő. Azokban a termékben, melyek gyümölcsből készülnek természetesen van természetes gyümölcscukor, de a gyógynövényekből, vagy fűszernövényekből készült szörpökben még ez sincs. Ezért neveztem el őket mindenmentesnek

Igen, hiszen semmilyen állati eredetű összetevőt nem tartalmaznak. Kivéve a csokoládés mogyorókrémet, amiben tejcsokoládé van.

Magyarországról, ezen belül Veszprém megyéből. Elsősorban a saját kertemben termesztem meg őket, de több alapanyagok gyűjtök a környező erdőkben, mezőkön. Természetesen bizonyos alapanyagok (cukor, fűszerek) esetében a hazai beszállítókat részesítem előnyben, de vannak olyan alapanyagok, amelyek itthon sajnos nem elérhetőek. Ekkor jönnek szóba a külföldi készítők.

Veszprémben, a saját konyhámban, kis műhelyemben.

Igen, az üvegeket mindenképpen szelektíven gyűjtsd, hogy óvd a környezeted.

Online, a zsusska.hu weboldalon a SHOP menüpont alatt, illetve viszonteladóim üzleteiben. Ezek listáját keresd a KAPCSOLAT menüpont alatt. Ha személyesen szeretnél vásárolni tőlem, minden vasárnap megtalálsz a Liliomkert piacon, Káptalantótiban.

Nem, de ha szeretnéd, hogy a rendszer elmentse a szállítási és/vagy számlázási címedet, akkor érdemes. Így gyorsabban tudsz rendelni tőlem.

A rendelés összesítéséről, illetve arról, hogy a rendelést a futárnak átadtuk e-mailben értesítünk.

Ez a megrendelt termékek össztömegétől függ.

A szállítási díj a következőképpen alakul:

0-2 kg között 2060 Ft

2-5 kg között 2330 Ft

5-10 kg között 2474 Ft

10-20 kg között 2755 Ft

20-30 kb között 5145 Ft

30kg felett nincs kiszállítás, kérlek adj le külö rendeléseket

Ha rendszeres vásárló vagy, érdemes több terméket egyben megrendelni, hogy ezzel csökkentsd az ökológiai lábnyomodat. A termékeket igyekszem úgy csomagolni, hogy sérülésmentesen megérkezzenek. Azonban néha előfordul, hogy még így is megsérülnek, sajnos erre nem tudok garanciát vállalni. A megjelölt szállítási díj nem törékeny árura vonatkozik, ha törékenyként adnám fel, a szállítási díj a kétszerese lenne. Megrendeléseddel tudomásul veszed, hogy előfordulhat, hogy a termékek egy része megsérül. Ilyen esetekben általában nem tudok kártérítést adni, sajnos.

A rendelésed az általad megadott címre az MPL juttatja el neked.

Nem, csak Magyarországra tudok csomagot küldeni.

Minden rendelést igyekszem a legrövidebb átfutási idővel kiküldeni. Általában 1-3 munkanapon belül kiszállítják a rendelésed.

Email-en keresztül, a zsusska@zsusska.hu címre küldd el nekem a kérésedet.

Semmi gond! Az MPL 2 egymást követő munkanapon megkísérli a kézbesítést.